فوايد زعفران چيست؟
تا به حال به اين موضوع فکر کردهايد که زعفران چگونه ذخيره ميشود؟ برگ و پودر زعفران خشک شده به ويژه نوع آسياب شده آن به تغييرات pH حساس هستند. زعفران تحت تأثير نور خورشيد و عوامل اکسيد کننده بلافاصله از نظر شيميايي تجزيه ميشود. براي جلوگيري از تماس با هوا و حفظ خواص زعفران بايد در ظروف ضد هواي نگهداري شود. زعفران کمي در برابر گرما مقاوم است. بهتر است آن را در يخچال نگهداري کنيد.
فوايد زعفران چيست؟
پيش از هر چيزي بايد يک نکته را خاطر نشان کنيم. درست است که خواص زعفران بيشمار است و سلامت شما را تضمين ميکند، اما نبايد بيش از اندازه مصرف شود. استفاده روزانه 0.5 الي 1 گرم مجاز است. هرگز نبايد ميزان مصرف روزانه شما از اين مقدار عبور کند. اين مزايا شامل موارد زير است:
اشتها را افزايش ميدهد يعني ميل به غذا خوردن را افزايش ميدهد. زعفران ميتواند حافظه را تقويت کند. اين گياه ميتواند از سيستم عصبي محافظت کند و با اثر تحريک کننده بر اعصاب به بدن قدرت و قدرت ببخشد. رايحه زعفران آرامش بخش است. همچنين ميتواند خارش و آکنههاي پوستي را تسکين دهد.
براي کساني که از درد قاعدگي رنج ميبرند، مصرف زعفران توصيه ميشود. در واقع عضلات رحم را تحريک ميکند و ميتواند براي تأخير در قاعدگي مفيد باشد. همچنين در کاهش دردهاي قاعدگي موثر است. زعفران که داراي اثر خلط آور قاعدگي است با تحريک عضلات رحم اين کار را انجام ميدهد.
ديگر خواص زعفران
زعفران نبايد توسط زنان باردار استفاده شود. ويژگي تحريک عضلات رحم باعث سقط جنين ميشود. ممکن است براي تحريک جنسي جايگزين خوبي به جاي داروهاي صنعتي باشد. زعفران لثهها را تقويت ميکند و ميتواند به کاهش درد لثه کمک کند. زعفران ميتواند در فرايند درماني سم زدايي کبد مفيد باشد.
همچنين در بيماريهاي دستگاه تنفسي فوقاني، درمان سرفه، برونشيت و آسم مفيد است. زعفران تب را کاهش ميدهد. با وجود اين ويژگيها براي بيماريهاي تنفسي به ويژه آسم و برونشيت بسيار مفيد است. خواص زعفران به اينجا ختم نميشود. وقتي روي جوش با زرده تخم مرغ گذاشته شود، ميتواند کمک کند پوست شما بهبود يابد. وقتي با عسل مخلوط شود، يک ماسک فوقالعاده براي پوست خواهد بود.
زعفران چگونه و در کجا استفاده ميشود؟
شايد پيش از اين اطلاع نداشتيد که زعفرا در صنعت داروسازي به عنوان يک ماده دارويي مورد استفاده قرار ميگيرد. همچنين به عنوان ماده اوليه تهيه رنگ و ادويه استفاده ميشود. زعفران بسيار خوشبو و خوش رنگ است. رنگ زعفران يک زردي روشن و ملايم به غذا ميافزايد. شيريني جات و عرقيات اغلب حاوي زعفران هستند. ما ايرانيها برنج را زعفراني ميکنيم و يا ماست زعفراني را در مجالس خود سرو ميکنيم.
بعضاً از زردچوبه به جاي اين گياه استفاده ميشود، زيرا بسيار گران است. مصرف روزانه آن قطعاً بايد کمتر از 1 گرم باشد. زعفران به دليل عطر و طعم متفاوتي که دارد در غذاهاي عربي، آسياي ميانه، اروپايي، هندي، ايراني، ايتاليايي، چيني، ژاپني، مراکشي و اسپانيايي کاربرد زيادي دارد.
خواص زعفران در حوزه درمان
مصرف زعفران به عنوان يک روش درماني سنتي سابقه بسيار کهني دارد. از آنجا که داراي خواص ضد سرطان است، به عنوان دارويي براي مهار سرطان مورد استفاده قرار ميگيرد. اين گياه ضد جهش به دوره پيري است. زعفران تنظيم کننده سيستم ايمني بوده و مانند آنتي اکسيدان عملميکند.
از زعفران به عنوان رنگ پارچه نيز استفاده ميشود. در عطر سازي هم کاربرد بسيار زيادي دارد. به ويژه در چين و هند براي ساخت عطرها استفاده ميشود. بيشتر زعفران جهان در کمربندي که از درياي مديترانه در غرب تا کشمير در شرق کشيده شده توليد ميشود. توليد جهاني زعفران در حدود 300 تن در سال است. ايران، اسپانيا، هند، يونان، آذربايجان، مراکش و ايتاليا به ترتيب کشورهاي بزرگ توليد کننده زعفران هستند.
منبع :
[ بازدید : 2833 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]